انتشار app در اپ استور
پس از اینکه شما یک پروژه ایجاد کردید حالا نوبت به گرفتن خروجی و یا ایجاد فایل apk و aab از پروژه خود دارید. پروژه شما برای انتشار در مارکت ها باید با فرمت APK و یا AAB ارائه شود اما قبل از آموزش ایجاد فایل apk و aab نیاز داریم که مختصری راجع به فرمت های فوق اطلاعات داشته باشیم.
پسوند apk (مخففAndroid application package): اگر شما بخواهید پروژه خود را بر روی یک دیوایس نصب کنید به صورت مستقیم و یا از طریق مارکت ها مثل گوگل پلی بازار و… باید فایل نسبی آن را در اختیار داشته باشید. در واقع اپلیکیشنی که شماا ایجاد کردهاید باید آن را تبدیل به یک فایل APK نمایید تا قابلیت نصب برروی دیوایس را داشته باشد اما در ادامه با آموزش ایجاد فایل APK با ما باشید.
تفاوت فایل apk و aab:
اگر شما بخواهید که آپ خود را در اپ استورهای ایران مانند بازار و… انتشار دهید باید از پروژه خود خروجی apk بگیرید.اما در صورتی که بخواهید در فروشگاه Google Play Store پروژه خود را منتشر کنید میتوانید از خروجی aab هم استفاده کنید و مزیت این کار هم این است که در صورتی که با پسوندaab خروجی بگیرید حجم پروژه شما برای دانلود کاربران کمتر میشود.در اینصورت دیگر نمیتوانید آن پروژه را در مارکت های ایران انتشار دهید.
خروجی APK یا AAB
بعد از این که کد نویسی پروژه به پایان رسید طبق تصویر زیر بر روی Build کلیک کرده و گزینه Generated Signed Bundle / APK را انتخاب میکنیم.
اگر به تصویر بالا دقت کنید گزینه دیگری تحت عنوان Build Bundle را می بینید. این گزینه صرفاً برای تست اپلیکیشن بر روی دیوایس خودمان به کار می رود. اما اگر شما بخواهید اپلیکیشن خودرو در اپ استور ها انتشار دهید حتما باید از گزینه Generated Signed استفاده کنید.
پس از کلیک بر روی گزینه Generated Signed به صفحه زیر وارد می شویم:
گزینه اول ایجاد فایل AAB و گزینه دوم ایجاد فایل APK می باشد. در اینجا ما گزینه دوم را انتخاب میکنیم سپس بر روی دکمه Next کلیک میکنیم.
گزینه Create new را انتخاب کرده و در پنجره جدید اطلاعات لازم برای ساخت کلید امضا را وارد میکنم:
و سپس:
Key store path مربوط به تعیین محل ذخیره شدن فایل امضا است. با کلیک بر سمت راست فیلد، وارد پنجره انتخاب مسیر شده و مسیری دلخواه انتخاب میکنم.در انتهای پنجره در قسمت File name برای فایل امضای خود یک نام تعیین میکنم:
توجه داشته باشید در انتهای نامی که برای امضا در نظر می گیریم باید پسوند jks راه انتخاب کنید. و همچنین ذکر یک نکته الزامیست و آن هم اینکه اگر فایل امضای تولید شده را در محل درایوی که معمولاً پروژه های خود را ذخیره می کنید ,سیو نمایید درگیر خطاهای احتمالی اندروید استودیو نمی شوید. بنابراین توصیه می کنم فایل امضا و محل ذخیره پروژه را در یک درایو save نمایید.
سپس یک پسورد تعیین و به جهت تایید دوبار تکرار می کنم. پسورد خود را بیاد داشته باشید برای اینکه در دفعات بعدی که قصد امضا کردن پروژه جدیدی را داشته باشید این پسورد از شما پرسیده می شود.
قسمت بعد Alias یا نام مستعار است که یک نام دلخواه وارد می کنم و در خط بعد برای نام مستعار هم نیاز به تعریف رمز عبور داریم.پیشنهاد میکنم همان پسورد مرحله قبل را وارد نمایید. گزینه Validity اشاره به زمان معتبر بودن امضا بر حسب سال است که پیش فرض عدد ۲۵ قرار داده شده. در قسمت Certificate اطلاعاتی از جمله نام و نام خانوادگی، ارگان، شهر، استان و کد کشور از ما خواسته شده که تکمیل حداقل یک مورد را وارد کنید.
در پایان بر روی گزینه ok کلیک کنید تا امضای شما ایجاد گردد .در اینجا پس از ایجاد امضاء به پنجره قبل باز می گردید:
در این قسمت با انتخاب گزینه Choose existing میتوانیم برای پروژه های آینده نیز از این امضا استفاده کنیم.
با تیک زدن Remember passwords در دفعات بعد نیاز به وارد کردن مجدد رمزهای عبور نیست (این قابلیت باعث نشود تا رمز عبوری که تعیین کرده اید را فراموش کنید. مجدد تاکید میکنم این رمز عبور را حتما در جایی یادداشت کنید).
در پایان بر روی گزینه Next کلیک می کنیم و به مرحله بعد میرویم:
در قسمت Build Type گزینه release را انتخاب می کنم.در بخش Signature Versions دو گزینه Jar Signature و Full APK Signature وجود دارد. من هردو گزینه را انتخاب کرده، منتظر می مانم تا عمل Generate انجام شود.
سپس بر روی گزینه Finish کلیک می کنم و منتظر می مانم تا فایل apk ساخته شود.
طبق تصویر بالا فایل apk من با موفقیت ساخته شد. و می توانم از مسیر زیر این فایل را بر روی هر گوشی موبایلی نصب نمایم:
در کنار فایل apk یک فایل دیگر با نام output.json ساخته شده که حاوی اطلاعات فایل نصبی (مانند ورژن و..) است. اگر درباره JSON اطلاعاتی ندارید، این فایل را نادیده بگیرید.
نکته: در صورتی که هنگام گرفتن خروجی فایل apk به اینترنت متصل نباشید عملیات شما با موفقیت روبرو نمی شود. بنابراین هنگام گرفتن خروجی حتماً اینترنت فیلتر شکن شما فعال باشد.
خروجی فایل AAB
خروجی گرفتن فایل AAB نیز دقیقا مشابه APK است طبق تصاویر زیر این کار را انجام دهید:
امیدوارم از این آموزش استفاده کرده باشید.
در مقاله قبل ما به معرفی فایلها و ماژولهای محیط اندروید استودیو پرداخته ایم.
سلام من دقیقا همین دستورالعمل شما رو انجام میدم ولی ارور میگیرم دلیلش چی میتونه باشه؟
درود بر شما
روش خروجی گرفتن فایل apk دقیقا همین روشی هست که در مقاله گفتیم و مورد دیگری به ذهن من نمیرسه لطفا چک کنید تمام مراحل رو به دقت انجام داده باشید.متشکرم
بازهم بررسی کردم ولی ارور رفع نشد
لطفا بررسی کنید فایل امضاء خودتون رو در همان درایوی که پروژه خودتون رو ذخیره کردید سیو نمایید
مشکلم حل شد از شما ممنونم
موفق باشید