شروع کار بعد از نصب اندروید استودیو
در این مقاله قصد داریم به ایجاد اولین پروژه در اندروید استودیو خودمون بپردازیم.دوستان عزیز این ابتدای کار برنامه نویسی هست.مطالب بسیار زیادی رو باید ما یاد بگیریم که بعدش ادعا کنیم برنامه نویس شدیم .در همین ابتدا باید به خدمتتون عرض کنم که طبق عنوانهای مقاله ها قصد داریم در هر مقاله فقط در همون حیطه صحبت کنیم و در جای خودش بقیه مطالب رو به شما ارائه میدیم.این مقاله در مورد ایجاد اولین پروژه در اندروید استودیو هست.پس با ما باشید.طبق رسمی که به جا مونده در تمام زبانهای برنامه نویسی از HelloWorld به عنوان نام اولین پروژه خودمون استفاده میکنیم.
بر روی اندروید استودیو کلیک میکنیم تا محیط خوش آمد گویی برنامه باز شود.
ورود به صفحه خوشامد گویی اندروید استودیو
از صفحه خوش آمد گویی اندروید استودیو گزینه اول یعنی Start a new Android Studio project را انتخاب میکنیم:
در صفحه باز شده این گزینه ها را می بینیم:
ApplicationName : همانطور که از اسم آن پیداست شما باید برای اپلیکیشنی که قصد ساختن آنرا دارید باید نامی در نظر بگیرید.
نکته : نام اپلیکیشن باید لاتین نوشته شود و حتما باید ابتدای آن با حروف بزرگ باشد. در غیر این صورت پیغامی مشابه فلش بالا خواهید دید.
Company Domin : در صورتی که شما یک شرکت دارید یا دارای وب سایت هستید اینجا را دقیق تکمیل کنید.اگر هم ندارید مهم نیست به دلخواه خودتان تکمیل کنید.
Project Location : در این قسمت یک درایو و پوشه خاص که مد نظرتون هست رو برای سیو کردن پروژه در نظر بگیرید.
Package Name : هر پروژه ای برای خود یک پکیج نام جداگانه دارد .این قسمت مهمه و باید انحصاری باشه.در واقع این قسمت حکم کد ملی پروژه روداره .اینجوری بگم شما مثلا در یک شرکت برنامه نویسی کار میکنید .امکان داره اونجا دو اپلیکیشن با یک نام در دست اجرا باشن ولی قطعا باید با دو تا پکیج نام مختلف خروجی داشته باشند.در مقاله های آینده دلایل این کارو خواهیم گفت.
در پایان دکمه Next رو میزنیم تا به مرحله بعد بریم.
در این صفحه Minimum SDK را روی اندروید ۴٫۰٫۳ تنظیم میکنیم. وقتی Minimum SDK را روی اندروید ۴٫۰٫۳ قرار دهیم دیگه نمیتونیم اپلیکیشن خود را روی گوشی با نسخهای کمتر از ۴٫۰٫۳ اجرا کنیم. از جهتی این نسخه از اندروید ۱۰۰ درصد از گوشیهای اندروید فعال جهان وجود دارد. و سپس next را میزنیم.البته گزینه های سمت چپ همیشه و در حالت پیشفرض بر روی Phone and Tablet فعال هست.شما هم بگذارید همینجوری بمونه مگر اینکه بخواهید برای ساعت تلویزیون و… برنامه بسازید.
در صفحهای که میبینید Empty Activity را انتخاب کرده و next را انتخاب میکنیم.
در صفحهای که میبینید با دو اصطلاح Activity و Layout مواجه میشویم.
Activity در واقع یک بخش از برنامه شماست و درخواستهای شما را سازماندهی میکند. وقتی در یک صفحه برنامه اندروید هستید در واقع با یک Activity مواجه هستید و ممکن است با زدن یک کلید به یک Activity دیگر منتقل شوید. در ادامه به صورت عملی با Activityها آشنا میشوید.
Layoutها در واقع فایلهایی هستند که با زبان xml ایجاد شده و بخش نمایش اپلیکشن ما را تشکیل میدهند. در این قسمت و قسمتهای بعد با این فایلها بیشتر آشنا میشویم.
قاعده نام گذاری Activityها به این صورت است که هر کلمه با یک حرف بزرگ انگلیسی نوشته میشود و از فاصله استفاده نمیکنیم.
قاعده نام گذاری Layoutها به این صورت است که نام لایه باید با حروف کوچک باشد و در بین کلمات به جای فاصله از اندر لاین استفاده شود.
پس از زدن کلید Finish و کمی تامل پروژه جدید شروع میشود.
در بعضی مواقع بعد از زدن گزینه Finish اروری مشابه شکل زیر میبینید. در حالت کلی در اینحالت شما نیاز به یک فیلترشکن قوی یا وی پی ان دارید بعد از فعال کردن آن کلمه Try Again در گوشه سمت راست و بالای اندروید استودیو را کلیک کنید به احتمال زیاد مشکل بر طرف میشود اما اگر نشد این مقاله را بخوانید.
در اینجا اولین پروژه ما ساخته شد .برای اینکه اطلاعات بیشتری در این زمینه از ما داشته باشید ویدیو بالا را تا انتها ببینید .که روش خروجی گرفتن این برنامه را هم ببینید.
سپاس از شما همراهان
اگرsdkمن ۲۸باشد آیا برنامه ای که میسازم برروی گوشی هایی که از اندروید چهار ساپورت میکنند پشتیبانی می شود؟
دوست عزیز احتمالا منظور شما API هست نه SDK.و اما اگر شما برای ساخت برنامه تون از API 28 استفاده کنید می تونید اون رو بر روی گوشیهایی که از اندروید ۹ ساپورت می کنند نصب کنید.