مقدمه
بعد از نصب جاوا و شناساندن آن به سیستم عامل در جلسه قبل حالا نوبت به آموزش نصب SDK می رسد. ما برای نصب اندروید استودیو دو راه داریم یکی دانلود نسخه Bundle و دیگری نسخه IDE . بانصب نسخه Bundle ، به صورت خودکار نصب SDK هم انجام می شود . ولی با نصب نسخه IDE نیاز دارید که SDK هم جداگانه نصب کنید. این دو با هم هیچ تفاوتی ندارند هر دو نهایتا به یک نقطه ختم میشوند . در این مقاله ما نسخه IDE را نصب می کنیم که بتوانیم آموزش نصب SDK را برای یادگیری شما ارائه دهیم.
SDK
مخفف Software Development Kit. شامل ابزار و API های مورد نیازِ اندروید می باشد.SDK مجموعه ای از برنامهها و کتابخانهها و ابزارهایی است که برای توسعه نرمافزار یا برنامه برای یک دستگاه مشخص و یا سیستم عامل مشخص مورد استفاده قرار میگیرد .برای مثال اگر بخواهیم یک اپلیکیشن ایجاد کنیم که روی اندروید ۸ نصب شود .لازم است که از طریق SDK Tools نسخه API متناسب با اندروید ۸ را دانلود و نصب کنید. در واقع در برنامه نویسی ما باید با API آشنایی داشته باشیم و آنها را بشناسیم.
آموزش نصب SDK
شرکت های نرم افزاری برای اینکه پلتفرم خود را گسترش دهند و برنامه نویسان بیشتری از آن استفاده کنند معمولاً SDK های خود را به صورت رایگان در اختیار برنامه نویسان قرار می دهند. به همین دلیل برنامه نویسان میتوانند به راحتی وارد سایت شرکت مورد نظر شوند و SDK مورد نیاز را دانلود کنند و برنامه نویسی را شروع کنند. به خاطر اینکه SDK هر شرکت مخصوص آن است و با سلیقه آن شرکت توسعه داده شده است اگر یک برنامه نویس بخواهد در یک پلتفرم جدید شروع به برنامه نویسی کند باید مدتی را صرف خواندن مستندات SDK مورد نظر کند و مروری بر نمونه کدهای آن داشته باشد.
البته ناگفته نماند گوگل و اوراکل برنامه نویسان ایرانی را از این خصیصه ممنوع کرده اند.و ما را تحت تحریم قرار داده اند.برای دانلود SDK سایتهای فوق باید از فیلتر شکن استفاده کنید.
و اما قبل از آموزش نصب SDK به رابط کاربری میپردازیم.
API
مخفف Application Programming Interface به معنای رابط کاربردی برنامه نویسی می باشد و یکی از ابزارهای مهم موجود در پوشه SDK می باشد که به عنوان رابط عمل می کند. مثلا ما می خواهید یک اپلیکیشن ایجاد کنیم که در آن از قابلیت دوربین گوشی استفاده کند . برای برقراری ارتباط بین اپلیکیشن و دوربین گوشی باید API را که از این قابلیت پشتیبانی کند را به کار بگیریم. باید این نکته را مد نظر قرار دهیم که با انتشار نسخه های جدید اندروید , API نیز به نسخه های بالاتر بروزرسانی میشود.
با انتشار نسخه های بالاتر API , آنها از تمام امکانات قبلی خود پشتیبانی میکنند و ابزارهای جدیدی را نیز در دسترس برنامه نویسان قرار میدهند.
برای نصب SDK آن را دانلود میکنیم.
پوشه دانلودی را از حالت فشرده خارج کنید.پوشه ای که از حالت فشرده خارج کردید حاوی دو پوشه platform و tools می باشد.
وارد پوشه tools می شویم :
فایل android.bat موجود در شاخه Tools را طبق تصویر اجرا می کنیم.
نکته : وقتی که نصب SDK به پایان رسید بعضی اوقات یک پنجره باز می شود به نام Android SDK Manager که لیست ابزارهای در دسترس برای نصب را نمایش می دهد.(که به دلیل تحریم با پیغام خطایی رو به رو می شویم به این پیغام اهمیت ندهید چون در جلسه آینده در آموزش نصب اندروید استودیو خواهیم گفت چگونه پلتفرم های مورد نیاز خود را دانلود کنید) .
موفق باشید
آقا من تمام مراحل رو انجام دادم ولی اونجا که گفتید روی android.bat کلیک کنید ولی مال من پسوند bat. رو نداره چکار کنم
و اینکه وقتی روش کلیلک میکنم یه صفحه cmd به سرعت باز میشه و بعد یک ثانیه بسته میشه
درود بر شما
چک کنید جاوا رو درست نصب کرده باشید
بسیار عالی بود.اگرsdkرا قبل از jdk نصب کنیم آیا مشکلی پیش می آید
بر طبق روالی که در آموزش گفتیم اقدام کنید.اول جاوا را نصب کنید سپس SDK را نصب کنید.